Välkommen

QTC

Den här webbplatsen är ett komplement till Contestspalten i tidningen QTC som ges ut av SSA – Sveriges Sändareamatörer. Contestspalten ägnas till största delen åt tester på kortvåg. Läs mer om tävlingar inom amatörradio i den engelska Wikin om contesting. Redaktör för contestspalten är Ingemar Fogelberg, SM5AJVÄr du intresserad av tester på VHF och högre frekvenser? Det finns en egen hemsida för dessa tester på http://www.ham.se/vhf/index.html

 

Som synes har webbplatsen för Contestspalten förändrats en del. Jag har gjort om sajten och använder vertyget WordPress. Förhoppningen är att sajten skall bli lite mer lättadministrerad och levande. Möjlighet finns att kommentera inlägg och artiklar, klicka på “Comments”.

Om du vill läsa de senaste inläggen så klickar du på Home i menyn längst upp på sidan.

Ett mycket praktiskt sätt att hålla sig uppdaterad är att använda RSS – Really Simple Syndication. RSS gör det möjligt att hålla sig uppdaterad utan att manuellt behöva besöka en uppsjö av sajter. I stället prenumuerar man på RSS-information t.ex. i webbläsaren och kan med enkelt klick se om något hänt. RSS sparar en massa tid eftersom man slipper surfa runt och titta på favoritsajterna för att se om något uppdaterats. Klicka på RSS-symbolen för att se om din webbläsare stödjer RSS. Flera webbläsare t.ex. Firefox har inbyggt stöd för RSS. Vill man ha det lite mer avancerat kan man installera ett tillägg som t.ex. automatisk kollar dina prenumerationer.