Låt RSS hålla dig uppdaterad!


Ett mycket praktiskt sätt att hålla sig uppdaterad är att använda RSS – Really Simple Syndication. RSS gör det möjligt att hålla sig uppdaterad utan att manuellt behöva besöka en uppsjö av sajter. I stället prenumuerar man på RSS-information t.ex. i webbläsaren och kan med enkelt klick se om något hänt. RSS sparar en massa tid eftersom man slipper surfa runt och titta på favoritsajterna för att se om något uppdaterats. Klicka på RSS-symbolen för att se om din webbläsare stödjer RSS. Flera webbläsare t.ex. Firefox har inbyggt stöd för RSS. Vill man ha det lite mer avancerat kan man installera ett tillägg som t.ex. automatisk kollar dina prenumerationer. Här är två exempel på tillägg:

  • Wizz RSS-tillägg för Firefox.
  • Feeds Plus RSS-tillägg för Internet Explorer