IOTA Contest lockar till bad?

Massor av öar över hela världen kommer att aktiveras under RSGB IOTA-contest nu i helgen. Testen pågår i 24 timmar under perioden 26-27 juli 1200-1200 UTC både på CW & SSB.

Här uppe i norden har vi ett skönt högtryck just nu. Kanske det blir ett och annat dopp mellan kontakterna? I Sverige finns det 12 IOTA-öar eller ö-grupper man kan köra ifrån ifall man vill aktivera någon ö. Den mest otillgängliga är förstås Märket. Då är det lättare att köra från t.ex. Öland eller Gotland. Men det går lika bra att köra testen från sitt ordinarie-QTH på fastlandet. Det finns en mängd olika klasser i tävlingen. En intressant klass, nu när vädret är så bra, är 12-timmarsklassen, där man kör max 12 av testens 24 timmar. Läs mer om alla klasser i reglerna. Där ser man också att en IOTA-kontakt ger 15 poäng istället för 3 poäng om man kör en fastläning.

One thought on “IOTA Contest lockar till bad?

Comments are closed.