Uppladdningen inför SAC

Scandinavian Activity Contest 50 år

Om drygt en månad är det återigen dags för SAC – Scandinavian Activity Contest. Detta år är speciellt ur två hänseenden, dels firar SAC 50-årsjubileum, dels är det SSA som arrangerar tävlingen.

Redan nu har en kraftfull marknadsföringskampanj tagit fart.  Ett inbjudningsbrev har skickats ut till de stora contestklubbarna runt om i världen. Brevet kommer även spridas till alla världens amatörradioföreningars testledare. Ett liknande brev kommer tas fram på svenska och skickas till alla svenska klubbar och därutöver publiceras på diverse hemsidor och forum.

Syftet är att årets upplaga trots solfläcksminimum ska bli den bästa och mest aktiva SAC som någonsin genomförts. Från svenskt perspektiv är självklart syftet att i revanchens tecken samla fler SM-stationer än någonsin och med gemensamma krafter och svensk SISU försöka ta revanch på vårt östra brodersfolk, och upprepa vår något överraskande vinst under SAC 2006.

Titta gärna in på den speciella SAC-sidan som vi tagit fram http://www.qrq.se/sac/ och registera er på listan över planerat SAC-deltagande. Vi ber er att sprida budskapet till ALLA SM-kollegor ch försöka övertyga dem att delta i både SAC CW och- SSB!  Ett stort svensk deltagande är det enda sättet att lyckas bräcka våra tuffa finska konkurrenter om segern i landskampen! Visst vore det speciellt att vinna vår egen jubileumstävling?