SM6CLU redan i farten på 60-talet

På SSA:s hemsida har vi kunnat läsa om Lennart SM6CLU som vann SSA Månadstest på CW 2009. En stor prestation med tanke på att han är drabbad av sjukdomen Parkinsson. Lennart körde dessutom alla de 12 deltävlingarna! Grattis Lennart!

Redan på 60-talet var Lennart i farten. Bilden visar Lennar, när han körde CQWW CW 1966. Då kom han tvåa i Sverige efter Kjell SM0CCE. Trots att Lennart körde nästan 250 fler QSO än Kjell, så var det på antalet multipliers det hela avgjordes till Kjells fördel.

SM4CLU i CQWW CW 1966

CT1BOH har scannat in alla CQWW resultat från1948 och fram till våra dagar i form av PDF-filer.  En guldgruva för tabelltuggare. Tack till Rolf, SM5MX, som tipsade! På Josés hemsida hittar man också den här intressanta grafen över hur resultaten utvecklats genom åren. Man kan undra vad som hände runt 1965-1966, då resultaten tog ett stor språng? Man ser också att CW och SSB bytte plats. Någon som vet mer?

CQWW Scores