Vilken contest gick påsken 1976?

När jag tittar i min första loggbok från 1976 upptäcker jag redan efter de 22 första QSO:na med callet SM0AJV körde en test. Det var påsken 1976.

Det finns flera välkända signaler i loggen som t.ex.: SM0CCE, SM0GMG, SM0DJZ, SM0CIL, SM6EUZ (SK),  SM3CBR. Det blev inte fler än 6 QSO i testen för min del, men det första fröt var sått. Sen dess har det blivit ett och annat test-QSO.  Är det någon som minns vad testen hette? Jag tror att jag själv har klurat det, men det kan vara kul att höra vad ni andra tror eller vet. Skriv en rad: sm5ajv[a]qrq.se

För den som föddes långt senare kan med nöje läsa på Wikipedia om det minst sagt händelserika 1976!

One thought on “Vilken contest gick påsken 1976?

  1. En av motstationerna hörde av sig: SM5DJZ. Mycket riktigt, det var den numera avsomnade UA-testen som kördes den påsken.

Comments are closed.