Сергей Киловатт Три Василий Спасибо

Här pågår bokstaveringsövning på ryska, för i helgen är det Russian Dx Contest på både CW och SSB. Om bara konditionerna håller sig någorlunda kommer det att bli supermånga stationer i denna trevliga världsomspännande test.

Tävllingen är ovanligt välskött och på hemsidan finns mängder av info, regler, resultat, rekord och mycket annat, t.ex. bokstaveringsalfabet på ryska för den som vågar sig på. Förra året deltog ett ett 70-tal svenskar och i år hoppas vi att det blir ännu fler. För det här är verkligen en rolig test, full fart med massor av stationer igång. Även om fokus är på Ryssland, så är testen en världsomspännande, där alla får köra alla.

Tävlingskommittén rekommenderar att man ansluter sitt loggprogram till cqcontest.ru för att i realtid se hur man ligger till i förhållande till sina konkurrenter. Det finns stöd till de populäraste loggprogrammen. Prova, det är inte speciellt svårt att komma igång.