CQ WW SSB

Nu i helgen går CQ WW SSB. CQ WW är ju testernas test och det kommer att bli full fart på SSB under 48:a timmar. Trots solfläcksminima är det många som satsar helhjärtat och det kommer som vanligt bli en tuff kamp i toppen. Även om man inte tänker satsa på att vinna någon klass eller slå ett rekord så är det ett härligt radiokalas som erbjuds. Många länder kommer att aktiveras och det finns säkert några russin man kan plocka för att bygga på sitt DXCC-diplom.

NG3K listar de DX-operationer som kommer att äga rum under testen. Bland annat kommer man att aktivera 1A3A SMO Malta. 1A låg på 28:e plats i “Most wanted DXCC” förra året. En hel del finländare har åkt ut i världen för att köra från diverse ställen. Den välkände OH2MM Ville kommer att köra med ett multi-multi gäng från KH6 och OH2UA Toni kör som vanligt från CU2A där han siktar på att försvara sin 1:a placering i EU från förra året. Då körde han imponerande 5587 QSO.

Det är inte alls lika vanligt att svenskar kör från något exotiskt land. I år verkar det bara vara Mats SM6LRR som kommer att köra från RL3A. Vi har Mats satsning i SAC i färskt minne och Mats berättar att RL3A har förberett sig väl inför CQWW. Man deltar i klassen M/S med 11 operatörer och bemanning på 5 operatörsplatser alla 48:a timmarna.

Från Sverige har jag inte hört om några större satsningar ännu. Men kanske är det några som lurar i vassen. Skriv och berätta för oss andra! Klicka på Comments ovan!