Häng med på efterfesterna …

Efter “Årets största radiokalas på telegrafi” finns det två spännande “efterfester” att delta i. Det är ARRL som står som värd för två enbandstester under december. Först ut är ARRL 160 meter Contest, ej att förväxlas med CQ WW 160 meter som går i januari. I ARRL 160-meter Contest kör man nordamerikanska stationer. Testen startar redan på fredagen den 30/11 22oo UTC och pågår till söndagen 1600 UTC. Eftersom det är solfläcksminimum så finns goda chanser till att konditionerna är bra, ett gott skäl till att sätta upp en ny 160-meters antenn!

Den andra testen är ARRL 10-meter Contest som går 8-9 december. Testen går både på CW och SSB samtidigt och man får multiplierpoäng både för USA stater, kanadensiska provinser samt DXCC-länder. Eftersom solfläckarna lyser med sin frånvaro så blir nog inga rekord slagna. Men 10 meter kan överraska då och då även under ett minima. Öppningarna är mycket korta så det gäller att hänga med. Under CQ WW CW som gick sista helgen i november så körde SK3W 116 QSO och 40 länder på 10 meter.