700 parallella CW-avkodare i CW Skimmer

Vad sägs om en CW-avkodare som kan avkoda 700 olika CW-signaler parallellt med hjälp av din PC? VE3NEA som är känd för en mängd mycket fina programvaror för amatörradio har återigen lyckats skapa något mycket unikt! Programmet heter CW Skimmer och är “shareware”. Som vanligt kan man köra programmet i 30 dagar utan att betala något. Man har alltså god tid på sig att testa ut programmet.

Man ansluter audion från sin radio till ljudkortet och kör igång programmet. I vattenfallsdisplayen kan man se CW-signalerna och till höger dyker den avkodade texten upp. Programmet stödjer både en vanlig mottagare med 3kHz bandbredd och bredbandiga mottagare som SoftRock . Programmet kan visa alla avkodade och verifierade anropssignaler i en bandmap-liknande display. Det fattas bara att man kan koppla ihop programmet med sitt loggprogram för contest och får upp alla avkodade anropssignaler loggprogrammet. Bra mycket bättre än DX-clustret! Man kan bara spekulera i att CW Skimmer kommer att skapa en hel del debatt om man skall tillåta sådana här hjälpmedel under tävlingar? Ladda hem programmet och testa! Läs också N4ZR:s artikel om programmet Lämna gärna en kommentar här om vad du tycker!

One thought on “700 parallella CW-avkodare i CW Skimmer

  1. Pingback: Contestspalten » Kolla om CW Skimmer hör dig i USA

Comments are closed.