IARU-testen 2007 – Svenska resultat

Förra årets satsning av SK9HQ resulterade i en 9:e plats bland HQ-stationerna och ett nytt svenskt rekord. Grattis till alla som var med och kämpade. De svenska resultaten är listade nedan och förutom SK9HQ:s rekord lyckades SM6EQO slå rekord i klassen Mixed/QRP. Trots lite solfläckar blev det tre nya världsrekord och antalet deltagare ökar stadigt. Tyvärr tvingades tävlingsledningen att diskvalificera tre stationer eftersom deras loggar inte var rimliga i förhållande till de klasser de deltog i. Detta är förmodligen resultatet av en alltmer noggrann loggrättning.

Efter påpekanden från SM5MX och SMØOGQ så visare det sig att de skickat in CHECKLOG men ändå kommit med i den ordinarie resultatlistan. Så man kanske får ta “nogrann loggrättning” med en skopa salt…? Informationen om CHECKLOG hittar man i ARRL:s lista över mottagna loggar.

[TABLE=5]

Hur ser det ut inför 2008 års test? Kommer det att bli en ny satsning på SK9HQ? Tittar man i resultatlistan nedan så ser man att det inte är omöjligt att klättra ett antal placeringar.

3 thoughts on “IARU-testen 2007 – Svenska resultat

 1. Jag noterar att jag förekommer i resultatlistan i IARU-testen men kan inte påminna mig att jag ställt upp. Så här står det – helt korrekt – i robotsvaret för den logg jag sände in:

  “2007 IARU HF World Championship Contest

  Callsign: SM5MX
  Category-Operator: CHECKLOG
  Name: Rolf T Salme”

  Så hur man plockat in mig i LP-klassen vet jag inte, även om det i och för sig stämmer att jag körde 100 watt. Mysko. Loggrättningen var kanske inte överdrivet noggrann, Ingemar!

  73,
  Rolf
  SM5MX

 2. Ja, det var mysko. Jag ser att SM5MX är registrerad som CHECKLOG i Received Logs, så nåt fel har gjorts på vägen. En annan konstighet var att SM0Q (SM0OGQ) hittades bland de Polska (!) resultaten.

 3. SM0OGQ meddelar att även hans logg är inlämnad som en CHECKLOG. Och tittar man i Received Logs så är det verkligen så. Det betyder dessutom att det är SI3A som blev etta i klassen PHONE HP.

Comments are closed.