CQ MT DE …

På söndag 17/2 körs andra deltävlingen i SSA Månadstest. Januari-testerna på CW och SSB rivstartade med rekordmånga deltagare. Men det skulle kunna vara ännu fler! Kanske det är lagom att starta en utmaning inom klubben och satsa på klubbtävlingen. Månadstesten är en jättebra nybörjartest och det är roligt att se så många relativt nya signaler i deltagarlistorna. Logprogrammet Log4U har säkert bidragit till ett ökat intresse och det är många som laddat hem programmet för att använda i MT. Hela 31 av 47 deltagare i förra månadens CW-del använde Log4U. Programmakarna SM5NBE och SM3CER utvecklar programmet ständigt och förhoppningvis kommer en ny utgåva snart som stöder WinKeyer också, vilket blir räddningen för de som vill köra CW och bara har USB-portar på sin dator.

3 thoughts on “CQ MT DE …

  1. Trots en hektisk helg blev det några QSO körda på 80 meter i slutet av testen. Provade åter att köra WinTest som egentligen inte stödjer Månadstesten. Men man kan använda inställningarna för EU Sprint och justera testmeddelandena lite. Cabrillo-loggen blir inte helt den samma som är specificerad i reglerna, men det går lätt att fixa med en text-editor.

  2. Tendensen håller i sig. Månadstesten lockar allt fler deltagare. På SSB blev det all-time-high med 81 stationer nu i februari!

  3. Ja, det var ordentligt bra drag på 80m. För ovanlighetens skull var det nog ett dåligt beslut från min sida att elda upp nästan 25 minuter på 40 meter. Missade nästan 20 stationer på 80m.

    Vi får hoppas trenden håller i sig, senast rekordet slogs var MT#2 2005 med 78 deltagare. Kan vi slå det igen i mars?!

    73 de SM6U @ SK6AW

Comments are closed.