NRAU Baltic Contest 2008 – Slutsummering

Resultaten från NRAU Baltic Contest 2008 visar återigen den stora dominansen från de baltiska staterna. På CW-delen är de de första 17 placeringarna från baltikum. Sveriges kanske mest välutrustade station SK3W med SM5IMO Dan vid spakarna kom på 18:e plats. På SSB-delen blev kanske resultatet lite mer rättvisande. Konditionerna brukar vid den tidpunkten vara mer likvärdiga över hela det område som tävlingen omfattar. Detta visade sig också med stor tydlighet i SSB-resultatet, där SK3W gjorde en stark insats och kapade åt sig första platsen mitt framför ögonen på den mycket duktiga operatören ES5TV Tonno. Göran SJ4F (SM4DHF) kom på en hedrande 3:e plats bara några ynka poäng efter Tonno. I landskampen kom Sverige på en 4:e plats. Skulle man bara räkna SSB-resultaten så skulle Sverige hamna på en tredje plats.

Förhoppningsvis tar contestledarna inom NRAU sitt förnuft till fånga och flyttar testen så att konditionerna är mer likartade för alla deltagare. OZ5WQ har gjort ett upprop till de andra contestledarna om en flytt, så något kanske är på gång inför 2009. Om inget görs kommer testen att självdö.

One thought on “NRAU Baltic Contest 2008 – Slutsummering

  1. Pingback: Fernebo Bloggen » Monster Winner of NRAU Baltic Contest

Comments are closed.