Ladda för SMP!

På söndag 18:e maj är det åter dags för SSA:s portabeltest.
Det är alltså hög tid att ladda ackarna, olja in antennen och leta rätt på kastlodet. Har du hittat ditt ultimata QTH ännu? Högt? Nära vatten? Långt från stan? Det ryktas att några stationer kommer att köra med sina SoftRock-transceivers. I så fall blir det premiär med vattenfallsdisplay i skogen! Bilden visar SM5AJV:s minimalistiska portabelrig ATS3-A och T1-tunern från Elecraft.

PRESSTOPP: SM3 satsar hårt i år igen och utmanar alla andra distrikt i Sverige. Läs mer om utmaningen på ssa:s hemsida.

Nu är man riktigt på hugget i SM3. Janne SM3CER meddelar följande

LOGGBLAD FÖR SSA PORTABELTEST

Lasse, SM3ZBB har designat ett prydligt och praktiskt loggblad för SSA Portabeltest. Det är en PDF-fil i liggande A4 och det finns plats för 15 QSO per sida – alltså gott om plats att skriva på. Ladda gärna ned det och skriv ut så många blad du tror kommer att gå åt. Använd det sedan ute “i busken” och skriv in dina QSO.

Sedan hoppas jag att du även laddar ned det manuella inmatningsprogrammet “SMPin”, konstruerat av SM2EZT och SM3CER, och knappar in dina QSO:n från loggbladen och sedan skickar in Cabrillologgen till sm3cer@ssa.se senast14 dagar efter SMP. Det är ju mera praktiskt att du gör det jobbet, än att jag ska sitta och knappa in din papperslogg!

Loggbladet kan du ladda ned från: http://www.sk3bg.se/contest/pdf/SMPlogsheet.pdf

SMPin laddar du ned från: http://www.sk3bg.se/contest/files/SMPin.zip

Instruktioner om hur SMPin fungerar finns på: http://www.sk3bg.se/contest/smpcabr.htm

LYCKA TILL!

73 de Janne, SM3CER
SSA Testledare HF

One thought on “Ladda för SMP!

  1. Pingback: Fernebo Bloggen » SMP

Comments are closed.