Täckningskartor för WPX-testen

Som en förberedelse inför den stundande WPX-testen har jag med hjälp av HamCap jag genererat “täckningskartor” för banden 10-80 meter (ej 160). Kartorna kan studeras här i webbläsaren eller laddas hem i form av en PDF-fil som är ca 1Mbyte stor. Jag har använt grundinställningen vad gäller solfläckar och k-index. Som antenner har jag valt sändar och mottagarantenner lika. För 10,15,20 och 40 meter har jag valt en 3 elements Yagi 75 fot upp och för 80-metersbandet en 1/4 GP. Vald effekt är 1 kW.

Vill du experimentera själv med kartor och läsa dessa i webbläsaren lokalt på datorn kan med fördel ladda hem index-filen och lägga den i HamCaps GIF-bibliotek. Dubbelklicka därefter på index.html för att få upp alla kartorna i webbläsaren.

One thought on “Täckningskartor för WPX-testen

  1. Rekommenderas! Bilderna illustrerar tydligt hur banden beter sig.

Comments are closed.