Uppladning inför WPX CW

CQ WPX CW Contest går av stapeln stundande helg 24-25/5. WPX-testen är lite annorlunda jämfört med de ordinära DX-testerna. Här finns inga DXCC-multipliers utan det är motstationens prefix som räknas som multiplier och man kan bara räkna samma multiplier en gång, oavsett band. Detta innebär att de flesta kommer att köra på det band som för stunden har bäst vågutbredning. En inte allt för djärv gissning så här i solfläcksminimat är att 14 MHz och 7 MHz kommer att vara “knökfulla” med stationer dygnet runt. Ett bra sätt att mjuka upp hjärnan inför en CW-test är att torrköra lite med programmet Morse Runner som har implementerat just WPX-reglerna. Kör några pass före testen så kommer allt flyta mycket lättare under själva tävlingen. Det dyker nog upp en del obskyra anropssignaler, det är ju trots allt WPX-test, signaler som t.ex. PA143ITU har annonserat sin aktivitet på NG3K-sajten.

Än så länge har bara listan med de svenska rekorden uppdaterats med resultaten för Assited-klasserna. Förhoppningsvis får jag tillgång till de fullständiga resultaten senare i veckan.

UPPDATERING 1: Bertie SM5CBM hade vänligheten att skicka mig papperskopior på resultaten för WPX CW 2007, så nu är SM-rekorden uppdaterade.
Grattis till SM5IMO, SM0AJU och SE2T som alla slog nya rekord!

UPPDATERING 2: Nu har K5ZD lagt ut resultaten från 2007 på webben. Läs mer…

Kommer du att köra WPX? Lägg in en blänkare här genom att klicka på länken vid Comments. Ange gärna vilket call och vilken klass du kommer att tävla i.

Läs mer:

2 thoughts on “Uppladning inför WPX CW

  1. SE5E kommer att vara igång i klassen SOAB HP.
    73 de Ingemar, SM5AJV

  2. SE2T kör SO och antagligen SB 20. Denna gång blir det definitivt HP. Jag kör gärna alla tillgängliga svenska pfx!

Comments are closed.