IARU HF Contest

IARU HF Contest går av stapeln nu i helgen 12-13 juli 1200-1200 UTC. Testen är världsomspännande och går samtidigt både på CW och SSB på HF-banden 160, 80, 40, 20, 15 och 10 meter.

ITU-zonerna

Du väljer själv om du vill köra endast den ena moden eller både CW och SSB. Trots att testen är världsomspännande så pågår den bara under under 24:a timmar. Detta innebär att man aldrig får en “andra chans” om man missar en öppning, något som luttrade SAC-deltagare är väl medvetna om. Så tipset är att byta band ofta för att inte missa viktiga öppningar, eller varför inte prova på att köra med två radio om du har möjlighet. Förhoppningsvis kommer både 15 och 10 meter att öppna upp något. Multipliers är ITU-zonen och HQ-stationer.

UPPDATERING: Så här skriver SM6JSM på SSA:s medlemsforum.

Det blir SK9HQ som delar ut SSA-multipliern till världens behövande kommande helg. Jan SM5DJZ tar CW och jag tar SSB-ansvaret. Om någon vill vara med och dela på “bördan” så anmäler ni er till Jan om ni vill köra lite CW eller till mig om ni vill köra SSB. Senast fredag vill vi ha er intresseanmälan med uppgift om tider ni kan vara med och vilka band ni i så fall föredrar. Ni måste vidare ha ett loggprogram som genererar cabrillo-fil så att Jan kan sammanställa SK9HQ-loggen till IARU.

SSA gör i år ingen storsatsning som förra året då SK9HQ gjorde bra i från sig. Istället kommer Eric SM6JSM aktivera SK6HQ med SSA som multiplier. Se till att köra Eric på så många band som möjligt!