Vilken toppendag!

Våromgången av SSA:s portabeltest bjöd på kanonväder och stor aktivitet. Contestspaltens redaktion SM5AJV tog sig ner till Mälaren för att köra i klassen Single Operator – CW. Mackor och en stor termos med kaffe packades ner tillsammans med FT817, blyackumulator och “grön antenn”. För säkerhets skull garderad med långfillingar, mössa och handskar. Det var ju trots allt bara 5 grader på morgonen. Givetvis strulade antennuppsättningen en aning och det först QSO:t loggades först 15 minuter in i testen. 80 meter gav mest utdelning med 40 QSO. Men 40 meter blev en besvikelse, mest på grund av att blyackumulatorn började lämna in. Spänningen närmade sig otrevliga 7,5 volt istället för 12! Det blev lite väl låg uteffekt mot slutet.

Till råga på allt ringde mobiltelefonen mitt i testen! Hade jag inte sagt att testen slutar 1300 till familjen? Men det visade sig vara Agne SM0EIG som hade vänligheten att berätta att SM7CBS aktiverade en av mina sista två kommuner i Kommunjakten! Snabbt QSY till 80 och till slut fick jag ett QSO. Bara en kvar! Agne ringer igen: “Jag tror att han är på gång till din sista Högsby, han skall bara till Uppvidingen först” Hua! Sånt där kan gå fort och nu hade acken fullständigt givit upp. Goda råd är dyra. Snabb rivning av antennen och “pellen” i botten för att hinna hem. Tänk om jag skulle missa den sista kommunen på grund av den där jäkla acken? Men jag hann! Äntligen i mål i Kommunjakten! Att blyacken strulade kändes inte lika viktigt längre!

Härlig utsikt över Mälaren! Skönt i skuggen, det blev svettigt med långfillingar i solen
!

One thought on “Vilken toppendag!

Comments are closed.