Baltic Contest – Vem vinner den skandinaviska Trofén?

Baltic Contest
Mellan lördag och söndag går Baltic Contest. Testen går 23/5 2100UTC – 24/5 0200UTC på 80 meter CW och/eller SSB. Testen är en världsomspännande test med fokus på de Baltiska länderna. Man får extra många poäng för QSO med ES, LY och YL. Det finns inga multipliers att hålla reda på utan det är bara att koncentrera sig på att köra så många som möjligt. För oss i Skandinavien finns en speciell Trofé som är sponsrad av ES5TV. I förra årets resultat ser vi att OH6AC plockade hem trofén när han kom på andra plats i klassen Mixed. I år kanske det är dags för en svensk att erövra trofén? Testen är ju rätt “lagom” med fem timmar på natten. Läs mer på http://www.lrsf.lt/bcontest/english/rules_html.htm

Baltic Contest TrophiesPlaketter och medaljer till de som gör bra resultat i testen. Dessutom får alla deltagare ett snyggt häfte med resultaten hemskickade. Foto från Mindis, LY4L.

Skriv gärna en kommentar nedan om du tänker delta i testen…

UPPDATERING
Det blev en klar ökning av svenskt deltagande i testen. Åtminstone hördes och kördes ett tiotal svenskar. Överhuvudtaget verkar aktiviteten ha ökat i år. På den Baltiska sidan ser det ut som om Tonno ES5TV tar hem segern i Mix-klassen. Tonno körde 524 QSO och det är nog nytt rekord i tävlingens långa historia. Tonno var så pass på hugget att han ständigt försökte flytta stationer från SSB till CW för att få dubbla poängen.  Om motstationen var med på noterna tog en sån flytt bara några sekunder och Tonno var snabbt tillbaka på sin SSB-frekvens. Imponerande att lyssna till! Preliminära resultat finns inrapporterade på http://lists.contesting.com/_3830/2009-05/

5 thoughts on “Baltic Contest – Vem vinner den skandinaviska Trofén?

  1. Jag kommer att köra CW eller ev MIXED. Hoppas fler svenska stationer dyker upp! Skriv gärna här och tala om att du kommer att vara aktiv!

  2. Deltar som R3/SM6LRR i klassen CW, Low Power (100 Watt),

    Om inte huset är fullt med folk så kan det bli Mixed också… Litet lyhört mellan schacket och rummet där svärföräldrarna sover 😉

  3. Tidpunkten är lite knepig, skall upp tidigt söndagsmorgon och sätta mig vid ratten så jag avstår test denna gång!

  4. Förra året var det bara tre deltagare i Baltic från SM, två på CW och en på SSB så jag tänkte utöka samlingen med att ställa upp på CW. Värstingarna kör runt 200 qso eller nästan ett i minuten under de fem timmar testen pågår. Undrar dock varför de gjort det till en test för nattugglor?

  5. Jag lyssnade en del på SSB och hörde många svenska signaler!

Comments are closed.