150 Svenska Prefix i CQ WPX CW?

Prefixserierna för de svenska anropssignalerna ger 150 olika möjligheter till unika prefix.  Några är mer udda än andra. För anropssignalen SH5H kanske inte är att rekommendera på CW?

CQ WPX DiplomUnder kommande helg 30-31 maj arrangeras CQ WPX Contest på CW.  Testen går 00-00 UTC, men om man deltar i någon av Single Operator klasserna får man maximalt utnyttja 36 av de 48:a timmarna testen pågår. Det finns alltså vissa möjligheter till sömn och vila för den som vill satsa fullt. Multiplier i testen är motstationens prefix. Man får räkna prefixet en gång oberoende av band. Det gör att WPX-testen är en “rate”-test, där det gäller att köra så många QSO som möjligt. Multipliers dyker upp ändå, i snitt brukar var tredje QSO ge en ny multiplier. Förra året slogs många nya svenska rekord och det blir säkert flera nya i år också. WPX-testen är ju en test med extremt många olika klasser så det finns goda chanser både till diplom och ett nytt rekord. Skriv en kommentar berätta om dina planer!

4 thoughts on “150 Svenska Prefix i CQ WPX CW?

  1. I år blir det deltagande i “motionsklassen” med hjälp av min fjärrstyrda station. Under lördagen skall jag heja på min bror som springer Stockholm Marathon.
    73 Ingemar SE5E

  2. Jag satsar på att slå mitt eget rekord igen i min favoritklass (80M QRP). Jag körde en del i morse så vi får se hur det går ikväll, inatt och imorgon kväll.

  3. Det är precis det som är så kul med contest. Man utmanar sig själv och gör sin egen grej i tävlingen! Jag missade dig i morse, men kommer igång igen under söndagen. I dag, lördag, har jag tittat på en annan tävling: Stockholm Maraton där min bror lyckades med att komma runt i sitt första lopp. I resultatlistan hittar vi dessutom en contester SM0OGQ som kom på plats 580! Ett enormt bra resultat!
    73 Ingemar SE5E / SM5AJV

  4. Jag lyckades slå mitt eget rekord. Jag har inte bestämt mig om jag skall hoppas att jag vinner klassen med det eller om jag skall hoppas att någon annan också ställer upp i samma klass. HI HI

    73 de SM5OUU Linus

Comments are closed.