Uppladdning inför SAC

Nu börjar vi uppladdningen inför SAC – Scandinavian Activity Contest! Det är hög tid att förbereda sig för höstens stora händelse inom skandinavisk contesting. Två helger i september riktas uppmärksamheten mot oss och vi hamnar i fokus. Räkna med full fart och många QSO i loggen!

Årets tävlingar går följande två helger

CW:

September 19, 1200 UTC to September 20, 1200 UTC

SSB:

September 26, 1200 UTC to September 27, 1200 UTC

På SAC-sidan qrq.se/sac presenteras det senaste om SAC. Där kan man bland annat annosera sina planer inför SAC. Detta gäller alla deltagare, både inom och utom skandinavien. Alla är välkomna! Annonsera nu!

I år satsar vi igen på att vinna den skandinaviska landskampen. Vi gjorde det 2006 och vi kan göra det i år igen! Ett bra mål för att uppnå detta är att alla deltagare siktar på att köra 500 QSO, vilket inte är en omöjlighet ens med 100 Watt och enkla trådantenner. Den senste tidens konditioner har visat att det börjar bli liv i både 21 och 28 MHz. Härom natten var det till exempel öppet mot VE8 på 28 MHz! Läs mer om SAC på qrq.se/sac och har du några funderingar eller frågor kring SAC tveka inte att höra av dig per email till sm5ajv[a]qrq.se!