Uppladdning inför CQWW

Just nu pågår uppladdningen inför årets största radiokalas på CW: CQ World-Wide Dx Contest. En del åker iväg till någon fjärran land eller ö och på NG3K:s hemsida annonseras flera av de expeditioner som kommer att vara igång under testen. Det är inte många svenskar som finns med i listan, men efter lite grävande hittar vi varje fall Anders EA8CN som kommer att köra Multi-operator från AN8R på Teneriffa. I Sverige laddas det säkert också för fullt. SK3W kommer att samla 10-12 man för att köra klasse Multi Operator Multi Transmitter. Om konditionerna står sig så blir det säkert en fantastisk helg med många fina öppningar. Förväntningarna är stora på att både 15 och 10 meter skall öppna upp. Det är inga långa öppningar så det gäller att hänga med i svängarna. I veckan som gick var det en kort öppning mot VK6 på 10 meter ca 0930 UTC. Och när detta skrivs på lördag morgon en vecka innan testen berättar SM3SGP att Japanerna kommer in båda långa och korta vägen på 40 meter!

För den som vill prova att allt fungerar inför nästa helg finns t.ex. LZ DX Contest  på CW och SSB som går 21-22/11 1200-1200 UTC.