SHCC har startat

Redan på nyårsdagen har vi fått in de första loggarna till SSA HF Contest Cup. Några tog tillfället i akt och var med i AGCW:s och SARTG:s nyårstester.

Jättekul! Det är så här det är tänkt att fungera, stimulera till att fler svenska stationer är med i småtester. I AGCW:s nyårstest fick man inte köra med annan nyckling än i från elbug eller handpump. Något som ställde till med ett litet bekymmer eftersom min remote-station inte riktigt är klar för körning med manipulator. Men med lite trixande gick det att köra med en WinKeyer i var sin ända. Efter lite övning gick det riktigt bra.

Just nu ligger SM6EQO överst i listan mycket tack vare att han köra QRP, som ger hela 3 gånger i effektmultiplier.

Kommande tester är NAC-28 och NRAU-Baltic CW & SSB som kan ge många sköna poäng! Kör hårt och ha kul! Glöm inte att ladda upp loggen på hfcup.se Ev frågor eller problem med logroboten kan skickas till email-adressen: support[schnabel-a]hfcup.se

2 thoughts on “SHCC har startat

 1. Alla tester!
  Jag tror att vi hartagit oss vatten över huvud när vi låter Cupen gälla ALLA tester.Hur många orkar med en sådan mastodontuppgift vecka efter vecka och samtidigt ha ansvar för familj, förvärvsarbete, sömn mm??
  Jag önskar därför som ALTERNATIV CUP en årslång tävling med de t ex 20-25 intressantaste testerna. Som det nu är premieras ensamstående pensionärer med litet sömnbehov! Eller???

  En annan fråga: Vilka är “alla tester”? Säkert hör nog SKD inte dit. Än FOC Marathon då? EllerBill Windle QSO Party.

  I väntan på fler åsikter lutar jag mig tryggt mot mitt stora glädjeämne: Månadstestens segerpokal för 2009,hi!

 2. Jag tycker det är kul att det finns folk som tar initiativ för att stimulera aktivitet i olika kortvågstester men jag inser ju direkt att jag kommer att befinna mig långt ifrån toppstriden i denna tävling. Å andra sidan har jag ingen titel att försvara HI HI.

  Att, som jag tänkte först, ha ambitionen att inte komma sist är att inte spänna bågen tillräckligt så jag får nog skruva upp det hela lite.

Comments are closed.