CCF-mötet i Riga

CCF-mötet i Riga visade sig vara det mest internationella mötet. Folk från JA, SM, YL, LY, OH, OK, DL, G, GM, I, ES, m.fl. besökte mötet.

Riga skyline (Foto: SM5AJV)

Trots att Riga är relativt lättillgängligt var vi “bara” 6 svenskar som besökte mötet: SM0DZB, SM0WKA, SM0MPV, SM5AJV och SM5PHU. Fredagen var resdag och vid kvällskvisten far det full fart i The PileUP-bar i hotellets lobby. Några drog ut på stan för att prova den Lettiska kvällslivet och vi andra föredrog den mer stillsamma restaurangen högst upp i hotellet.  Redan klockan nio på lördagen drog mötet igång där vi bland annat fick höra hur contestingen växt fram från före kriget till våra dagar i de baltiska länderna. Mats SM6LRR berättade om hur RDXC Russian Dx Contest vuxit fram till en av världens mest populära tävlingar, vilket var en bra introduktion till den ‘workshop’ som vi hade om SAC-testen. Efter lunch var det dags för “RTTY Contesting School” där OH2BP hade en lång genomgång av hur man kör RTTY-tester. ES5TV berättade om de senaste SO2R-trenderna och vi som inte kommit lika långt i vår utvecklar var alla imponerande av hur Tonno kör SO2R på sin fina station. Mötet handlade ju inte bara om contest utan vi fick även höra ett mycket fint föredrag om 3D20CR Conway Reer av DJ8NK. Lördagen avslutades på restaurang Lido i Rigas centrum där en korvmiddag (!) serverades i rustik miljö. Söndagen var hemresedag och några av oss hann även med en liten sightseeing tur i gamla stan.  Mer kommer i marsnumret av QTC … stay tuned!

SM6LRR, SM0WKA, SM0DZB, SM0MPV, SM5PHU (Foto: SM5AJV)

OK1DIG, SM6LRR och SM5PHU på sighseeing i ett svinkallt Riga. (Foto: SM5AJV)