Premiär för Remote-RTTY

I helgen provade jag att köra RTTY i Mexican International RTTY Contest. Det var enklare än jag trodde och gav några välbehövliga poäng i SHCC.

Med gratisprogrammet MMTTY gick det rätt lätt att köra RTTY från WinTest. Jag har för närvarande ingen möjlighet att ratta radion med en VFO-ratt utan all frekvensinställning och justering sker direkt från WinTest med hjälp av tangentbordet. Så ibland var det lite knepigt att ställa in en svag station till rätt frekvens. Jag har en ganska lång fördröjning i min Internetförbindelse till radion, typiskt 200-300 ms och det gjorde återkopplingen till “oscilloskopsbilden” blev lite väl långsam. Men med lite träning gick det allt bättre.  Hur som helst gav det mersmak. MMTTY fungerar tillsammans med en uppsjö program, prova du också om du inte redan gjort det! MMTTY laddas hem från http://mmhamsoft.amateur-radio.ca/pages/mmtty.php En lämplig test att prova hur det funkar är CQ WPX RTTY Contest som går 13-14 februari.

2 thoughts on “Premiär för Remote-RTTY

  1. Kul! Jag premiärkörde också RTTY (AFSK) fjärr i XE-RY 🙂

    Hur förde du över ljudet? Jag kopplade kablar mellan netbooken som körde picophone 1.65 med PCM-Codecen till huvud-laptopen som styrde resten. Fick programmera lite tillägg i mitt antenn/ptt-kontrollprogram så att det kunde lyssna efter PTT från MMTTY/MMVARI på en virtuell comport eftersom jag saknar VOX.

    Det gick bra att köra, men QRP kommer jag aldrig köra igen, brrr. Det var riktigt otäckt!

  2. Jag kör med tjänsten LogMein som är ett s.k. fjärrskrivbord som man kan köra från vilken webbläsare som helst. Så för själva RTTY-delen så behövde jag inte föra över ljudet eftersom MMTTY kördes på remote-datorn. Det som möjligen förvånade mig var att jag kunde använda IP-Sound för att lyssna på ljudet samtidigt i min lokal-ände. För att få igång sändaren körde jag VOX, mer “kick and dirty” än bra.

Comments are closed.