Tester vecka 14

HF Cupen fortsätter oförtrutet och antalet svenska deltagare är mer än fördubblat i nästan alla tester. Superkul! Den här veckan finns det uppsjö av småtester i SM3CER:s testkalender.

Först ut på måndag är RSGB 80m Club Championship, där det som icke-brittisk station går att köra upp mot 100 QSO! Ibland får man ropa både en och två gånger för att engelsmannen på andra sidan skall vakna till. På torsdag är det NAC 6 meter, som till någons förtrytelse trots allt ingår i cupen. I helgen finns det flera olika tester att välja mellan och några går på samma mode, så var noga med att logga i rätt test så att säga. Den ryska testen Yuri Gagarin International Contest kan vara ett trevligt sätt att fira att det var 49 år sedan, den 12:e april 1961, då Yuri blev det första människan i rymden.

Yuri  Gagarin - First Man in Space