Reviderade regler i SHCC

Reglerna i SHCC har reviderats och gäller från och med 2010-05-01.

Några punkter från revideringen:

  • Effektmultipliern för QRP ändrad till 2.0
  • Regler kring Prestationspriser och Lotter.  Extra många lotter för den som kör hårt i SAC!
  • Tillägg om deltagande med HQ-stationen SK9HQ i IARU Radiosport Championship
  • Förtydligande om hur man skall hantera tester med flera pass
  • m.m.

De fullständiga reglerna finns att läsa på hemsidan.
Frågor och synpunkter kan som vanligt skickas till support[a]hfcup.se

73 & Lycka till i cupen!
Tävlingsledningen för SHCC

One thought on “Reviderade regler i SHCC

  1. Efter att ha kört portabeltesten tillsammans med AQP kan jag inte annat än uttrycka min besvikelse över reglerna för HF-cupen. Det jag starkt ogillar är att ingen hänsyn tas till effekt för multi-stationer. Att vi körde portabeltesten QRP tycker jag inte är en sämre prestation än vad singel-op QRP gjorde. Varför skall man “straffas” för att man kör multi??? För att jag körde multi QRP får jag bara en fjärdedel så många poäng som om jag kört motsvarande antal QSO som singel-op. På vilket sätt är min prestation så mycket sämre??? HF-cupen är definitivt nånting bra, men justera reglerna så att inte vissa “straffas”. Det är kul att gå ihop några stycken och köra multi. Låt även reglerna i HF-cupen vara nåt bra för den typen av operationer!!!
    73 de Fredy / SM6FKF

Comments are closed.