Tester vecka 19

Vad blir det för väder på söndag? Det ryktas om ett högtryck. Vädersajten yr.no visar just (söndag 9/5) att det skall bli regn och rusk på portabeltesten.

Men vi får verkligen hoppas att Norska väderlekstjänsten har feil! För den som är med i SSA:s Portabeltest hägrar dubbla poäng för varje QSO.  Dessutom om man kör QRP (< 5 Watt) får man totalt 4 poäng per QSO. Inte dåligt! Så ägna nu veckan till att ladda ackarna och ta reda på alla prylar som man måste ha med sig ute i skogen. Kastlod, hisslinor och en bra trådantenn.  Under veckan finns det möjligheter att plocka poäng genom att vara med i RSGB 80m Club Championship på RTTY och PSK och på torsdag blir det NAC 6 meter. Vem vet det kanske blir någon fin Es-öppning? Efter portabeltesten på söndag är det dessutom dags för majomgången av SSA:s Månadstest. Glöm inte den!