Tester vecka 22

Många pustar nog ut efter helgens WPX-test som bjöd på dåliga DX-konditioner. Men det var full aktivitet i Europa så loggarna blev ändå fyllda med många QSO. Bland andra var RZ9UZW QRV med kanske tävlingens yngsta operatör. Katia RZ9UMA blott 9 år ung, hanterar WPX CW som om hon aldrig gjort annat.
Klicka på klippet nedan och bli imponerad. Läs mer om Katia på LY4A:s hemsida!

UPPDATERING
SM3CER har påbörjat uppdateringen av kalendern för juni och där finns några fler tester att köra än NAC 10 och IARU FD. Läs vidare på Jannes contestsidor!

Veckans tester då? Undrar vän av ordning. Den här veckan är det lite magrare  med tester. På torsdag är det NAC 10 meter och det finns all anledning att vara på alerten. Det finns chanser till fina öppningar via sporadiskt E. I helgen är det IARU Region 1 Field Day på CW. Man kan delta i den testen trots att vi i Sverige inte har någon som tar emot loggarna. Istället kan man skicka loggarna till tyska DARC. Notera att man inte behöver vara portabel för att vara med i den här testen.