SAC CW nu gäller det!

I helgen gäller det! På lördag 1200 UTC hoppas vi att rekordmånga svenska stationer står på startlinjen till årets Scandinavian Activity Contest!


Förra året, 2009,  vann Sverige landskampen med en ganska liten marginal, se ovan. I CW-delen åkte vi på stryk och det var SSB-delen som räddade upp situationen.  I år gäller det att satsa ännu hårdare. Vi vet att det finns massor av mycket bra CW-operatörer i Sverige! Så vi hoppas att så många som möjligt hjälper till att visa var “skåpet skall stå”!

Se till att köra några timmar extra, så kommer Sveriges poäng att skjuta i höjden! I landskampen räknas alla deltagares poäng och vi borde kunna ta hem segern ganska lätt om var och en köra några extra timmar.   Alla behövs! Försök vara med från starten, det är då det är som hetast på banden. Det är främst 20 meter som kommer att koka av signaler i början av testen, men glöm inte att hålla ett öra öppet både för 15 och 10 meter. Tester tenderar ju till att “skapa” konditioner och det kommer att bli extra kul när hela världen riktar sina öron och antenner mot oss i Skandinavien.

Tänk på att det är vi som är villebrådet! Ropa CQ ofta! De flesta letar efter oss och det är mycket få stationer utanför Skandinavien som ligger och ropar CQ.

I SSA HF Contest Cup ger SAC extra mycket poäng.  I SAC gäller effekt-multipliern 2 i alla klasser, oberoende vilken effekt du kör med! Dessutom ger var 500:e QSO en extra lott till lotteriet! Läs mer i reglerna på hfcup.se

SAC-akuten är öppen!
Har du frågor, funderingar eller synpunkter om SAC så går det bra att höra av sig till undertecknad via email: sm5ajv[kanelbulle]qrq.se