Förändringar i CQWW-testerna

Ledningen för CQ WW DX Contest har gjort några förändringar inför årets tävlingar på SSB och CW. Man ökar fokus på assisted. Min personliga reflektion är att man på det viset verkligen vill göra skillnad mellan Un-Assisted och Assisted. 2009 förekom en del tveksamma loggar som blev flyttade till Assisted. Så var noga i år med att välja rätt klass och kontrollera att det verkligen stämmer den log som skickas in till CQWW!

Fler diplom i Assisted-kategorin

Alla deltagare i Low Power Assisted och QRP Assisted kommer att specifikt listas i resultaten och kommer att kunna erhålla samma typer av diplom som redan finns i Un-Assisted kategorin. I 2010 års resultrapportering kommer man att bryta ner alla Assisted-klasser band för band och separat för världen, europa och USA. Dessutom kommer man öka antalet plaketter för deltagarna i Assisted-klasserna, både för ‘all-band’ och ‘single-band’.

Assisted är man så fort man använder sig av någon hjälp utifrån. T.ex. Dx Cluster, DX Summit, CW Skimmer, Reverse Beacon Net, chat-rum, Skype, MSN, etc.

UPPDATERING: Man får aldrig efterfråga, arrangera eller konfirmera ett QSO via något annat media än radio oavsett kategori!

Ändrade deadlines

Man har ändrat deadline för när man senast kan lämna in loggen till tävlingsledningen.
För SSB gäller 21:a november och  för CW: 21:a december.

Regler på flera språk

K3EST och det övriga gänget kring CQWW-testerna har varit bekymrade över att det verkar som om många har problem med att läsa och förstå de regler som är skrivna på engelska. Därför har man fått hjälp med att översätta reglerna till en mängd språk, däribland svenska.  De svenska reglerna hittar man på: www.cqww.com/rules/ Är man fortfarande osäker på något, så går det utmärkt att höra av sig till CQWW på email-adressen questions[at]cqww.com.

Läs mera

Det finns förstås mängder av info om CQWW på webben. Här är några tips:

Ha kul!

Se till att ha kul i CQWW! För reglerna är enkla:

  • Logga call och zon på den station du kör
  • Välj rätt kategori och följ reglerna