Årets stora fest på CW

Den här veckan avslutas med årets största fest på CW när CQ WW DX Contest drar igång på lördag morgon 00 UTC.

Förhoppningarna är stora att de högre DX-banden visar sig från sin bättre sida.  Senaste tiden har det varit bra konditioner på 15 meter, men på 10 meter har det varit rätt tyst, speciellt mellan EU och NA. Men det har hänt förr, att banden kommer till liv under just CQ WW.

I vår egen HF-cup ser det ut som om SM5DJZ kommer att ta hem spelet. Men när det gäller 2:a och 3:e platsen så är det väldigt öppet. CQWW är den sista riktigt stora testen under 2010 så det kommer ha stor inverkan hur man kör i helgen.

Uti stora vida världen är det flera expeditioner på gång. Bland andra har vi det svenska gänget kring SK6M som kommer att köra från HC2 med det korta callet HC2A. Läs mer på deras hemsida! Från EF8M återkommer RD3AF i år igen. Andra välkända operatörer är CT1BOH@CR3E, N2NT@V47NT, m.fl. Ytterligare info om olika aktiviteter finns på NG3K:s hemsida.

I år har CQ satsat på att utöka diplom och plaketter i Assited-kategorierna och det finns nu t.ex. möjligheten att köra Assisted även som QRP- eller LP -station. Läs mer i reglerna!

5 thoughts on “Årets stora fest på CW

 1. Hej tycker det är synd att det ej finns en lp klass när man andvänder cluster när man kör 100w utan direkt får fajtas med ops som kör upp till 1500w.

 2. Hej igen skulle ha skrivit OM man vill andvända cluster i förra inlägget.
  Peter sm2odb

 3. Jag tror att CQWW har lagt till detta. Om man tittar på radio-sport.net så står där:
  “We will now list in the results all Assisted Low Power and QRP entries in the results,” said Cox, “and they’re available for all awards also.”

 4. Ok då är det bara att köra på och se hur det går.
  Tack för info. Peter

 5. Ok då är det bara att köra och se hur det går.
  73 es Peter

Comments are closed.