RDXC i helgen

Russian Dx Contest körs nu i helgen på både CW och SSB. Testen har vuxit och är nu en av världens största tester och dessutom kanske den mest välorganiserade tävlingen.


 

I år har man gjort flera omvälvande förändringar i reglerna. Bland annat kräver man exakt frekvensangivelse i loggen för de som vill vara med och fajtas om de tre första platserna i respektive klass. För att klara detta måste man ha en s.k. CAT-förbindelse mellan loggprogram och dator, något som alla seriösa deltagare sedan länge använder. Ändå har detta skapat en stor debatt på olika forum och många tycker att man numera har gått för långt i sin strävan att sätta dit fuskare. Dessutom så har man förkortat tiden för att kunna sända in loggen. Den måste vara inne inom 36 timmar ifall man aspirerar på en topp-placering, allt för att minska möjligheten till att “massera” loggen med allsköns hjälpmedel.

Deltar man i någon QRP eller Low Power klass måste man bifoga en deklaration av vilken station man använt sig av.  Detta skriver man i SOAPBOX: fältet i Cabrillo-filen.

Läs mer i reglerna på RDXC:s hemsida! Där hittar man också mängder av resultat och statistik. Förra året deltog 85 SM-stationer! Klart imponerande! Detta skall jämföras med 33 stycken 2009, snacka om uppsving!

EXTRA VIKTIGT!
Undvik att ligga på de Japanska nödfrekvenserna:

3520 – 3530
7025 –  7035
14090 – 14110
21190 – 21200
28190 – 28210

Vi hörs i testen!
SM5AJV opr på SK3W i klassen MO2T