WAE CW en utmanande test

Vill du få en riktig utmaning när det gäller contest på CW så är WAE – Worked All Europe ett måste! Testen startar 00 UTC på lördag morgon (13/8).

WAE contest är unik i och med att man kan ta emot QTC från motstationerna, något som väsentligt skiljer sig från det gängse 599 001. Upp till 10 QTC får man ta emot från en och samma motstation och är ett snabbt sätt att öka på sina poäng i testen. Tycker man det verkar jobbigt, så kan man helt skippa QTC-trafiken och köra som vanligt. Läs allt om testen på hemsidan för  WAE-testen.

Notera att det är tillåtet med DxCluster. Prova gärna att ansluta till telnet.reversebeacon.net port 7000 istället för ett vanligt DxCluster och upplev skillnaden!  Detta är ett cluster som är anslutet till olika mottagare som använder CW Skimmer. Det kommer väldigt mycket fler spottar än från ett vanligt cluster därför behöver man ett bra loggprogram som lägger upp spottarna i en s.k. bandmapp.  Man kan inte heller skicka egna spottar som på ett vanligt cluster.

Så här kan QTC-trafiken låta på CW, fler exempel finns på DL1MGB:s hemsida.

PS. Glömt inte SSA Månadstest på söndag!

One thought on “WAE CW en utmanande test

  1. Det är kul att ta emot QTC – sätter CW-kunskaperna på prov. Jag föreslår en retroaktiv regeländring för HFCC så att även QTC ger 1 poäng stycket.

Comments are closed.