Hög aktivitet i SAC CW

Under helgens SAC CW var det ovanligt hög aktivitet. En skaplig marknadsföring och införandet av nya klasser verkar bidragit till ett ökat intresse från omvärlden. Finlands storsatsning gav också massor av stationer att köra för icke-Skandinavier.

DL6FBL som ligger först i den nya klassen SOAB HP Assisted lyckades nästan köra 1000 QSO vittnar om att aktiviteten i Skandinavien var ovanligt god. Det har också dykt upp mycket beröm till oss skandinavier på email-reflektorn 3830, vilket är väldigt roligt att läsa.

De nya reglerna i SAC innebär att loggen för CW-delen skall vara inne senast två veckor efter testen. Så se till att ladda upp loggen så fort som möjligt på sactest.net Där kan man också följa den preliminära poängställningen i alla klasser samt i landskampen. Just nu leder Finland stort, men vi vet att det fattas många svenska loggar.

Om det uppstår problem med att få in loggen så går det bra att höra av sig, så försöker vi lösa det tillsammans. Om någon till äventyrs har loggat på papper, så finns en tjänst på sactest.net för att lägga QSO:n manuellt.

Målet från tävlingsledningen är att resultatet skall vara klart före SSB-delen som går helgen 8-9 oktober. Se nu till att ladda om och satsa på att köra riktigt mycket på SSB. Kolla redan nu hur logprogram etc fungerar. Testa att DVK (Digital Voice Keyern) funkar, det spar både kraft och röst för att kunna köra hela testen.