Rekorddeltagande i SAC CW

En vecka efter SAC CW kan vi räkna in över 1000 loggar, varav ca 70% kommer från deltagare utanför Skandinavien.

Finlands satsning verkar har gett ett stort försprång i Landskampen. Just nu leder Finland med närmare 15 miljoner poäng. Men det fattas flera svenska loggar och vi väntar med spänning på SA8C som borde landa strax runt 2 miljoner poäng. Sista dagen för att skicka in loggen är den 2:a oktober och vi bedömmer att det finns 20-30 svenska loggar som borde kunna komma in. Vet du själv med dig att du glömt skicka loggen? Eller kanske du har någon kompis som inte skickat in den än? Påminn varandra att få in loggen, för även om Finland vinner CW-delen, får vi se till att “snygga till siffrorna”! Om det är någon som har problem med att få till loggen så går det bra att höra av sig, så hjälps vi åt.

Mindre än två veckor återstår innan SSB-delen 8-9 oktober och det finns gott om tid för att förbereda sig. Det kanske är dags att slänga upp den där extra tråden/antennen och varför inte äntligen se till att koppla in sladdarna för att få DVK – Digital Voice Keyer att funka till loggprogrammet? För i SSB-delen måste vi se till att Finland en rejäl match!

Senaste information om SAC finns alltid på sactest.net Planen är att CW-resultatet skall vara klart före SSB-delen.

 

73 & Kör hårt!
Ingemar SM5AJV / SE5E