SK0HQ ungdomssatsning i IARU-testen

Som ett led i SSAs ungdomssattsning kommer SK0YT, det svenska ungdomsteamet, att bemanna SK9HQ i IARU HF-contest i en multi-multi-satsning 160-10m SSB.

QTH blir Kvarnberget, SK0UX, och tävlingen går av stapeln 14-15 juli 2012. Totalt kommer sju ungdomar att medverka denna gång och syftet är att introducera ”contest” samt att de skall få möjlighet att träna operatörsteknik.

SA7BUU kör DX på Kvarnberget medan SA5BJM lyssnar.

Det här kommer bli en fantastisk möjlighet för ungdomarna att prova på contest och eftersom SK9HQ är en egen multiplier i testen, så kommer de att vara mycket eftertraktade. Så om du kör SK9HQ ta det lite varligt och låt ungdommarna få uppleva contesting då den är som bäst.

På CW kommer bland annat SI9AM köra ett eller flera band, med SM5SIC som operatör.