Uppladdningen inför SAC har börjat

På https://contestspalten.ssa.se/sac/ hittar man 37 tips inför SAC-testen. Tipsen kommer från ett antal aktiva contesters i Sverige. Skriv ut och sätt upp i shacket! 

SAC-LOTTERI
I årets SAC kommer vi att ha ett lotteri för alla deltagare. Bland annat finns har microBit skänkt en komplett uppsättning av RemoteRig RRC MK1258 MKIIs. Reglerna är enkla, för var 600:e QSO som körs under CW- eller SSB-delen får man en lott. Reglerna för lotteriet publiceras i nästa nummer av QTC. Vi vill gärna ha många priser till SAC-lotteriet, både från firmor och privatpersoner. Stort som smått är välkommet! Maila till sm5ajv@qrq.se !

SAC TEAM COMPETITION
SAC Contest Committee planerar att göra ett försök med en ny form av landskamp. Planen är att varje land skall ställa upp med ett team bestående av ett begränsat antal stationer fördelade över de olika deltagarklasserna. Tanken är att göra denna landskamp lite mer mediamässig. Teamen kommer att ladda upp sina mellanresultat på cqcontest.ru så att man kontinuerligt skall kunna följa ställningen via nätet. Planen är också att stationerna i teamen skall streama ljud och bild till denna sajt. Detaljerade regler och instruktioner kommer att publiceras på http://sactest.net.

ÅRETS STÖRSTA AKTIVITET PÅ KORTVÅG FÖR SKANDINAVER
Missa inte att vara delaktig i årets största aktivitet på kortvåg för oss i Skandinavien! Det är dags att starta uppladdningen. Fixa stationen, snacka med kompisarna. Kanske det är dags för en bra satsning från klubbens radiostation? I år skall vi se till att banden kokar av svenska radiosignaler och samtidigt ge Finland en riktigt hård match i Scandinavian Cup!