Nya regler i NRAU Baltic Contest

På söndag, den 13 januari är det åter dags för NRAU BALTIC CONTEST. I år har reglerna uppdaterats på flera ställen. Bland annat med nya klasser.

Tider:
Söndag morgon den 13:e januari 2013.
CW: 0630-0830 UTC
SSB: 0900-1100 UTC

Notera!
CW och SSB delen är separata tävlingar. Dock listas även resultatet i mixed (CW & SSB)

I reglerna, som finns på: http://www.nrau.net/nrau-baltic-contest/rules.html, hittar vi de nya klasserna (categories):

  • A – Single Operator HP
  • B – Single Operator LP (Maximum 100 watts output)
  • C – Multi Operator (at least 50% of the operators should be 23 years old or younger. Age of each operator must be indicated in the log!)

Den nya low power klassen kommer säkert kännas mer bekväm för de som inte använder slutsteg och en ny Multi Operator-klass har instiftats där man slår ett extra slag för att engagera unga radioamatörer.

Årets arrangörer är ERAU – Estonian Radioamateurs’ Union och de uppmanar oss att sända in loggen via roboten: http://ua9qcq.com/contests/robot.php Om alla använder roboten så kommer hanteringen och rättningen av alla loggar gå mycket smidigare.

Under testen kan det också vara trevligt att följa med hur det går för konkurrenterna. Detta kan man göra genom att koppla upp sitt logprogram till  cqcontest.ru . Något som flera testade i höstas under SAC, CQWW m.m.

Glöm inte att testen också är en landskamp där de 10 bästa resultaten från CW respektive SSB-delen bidrar till varje nations poäng. Så sätt väckarklockan på ringning för några trevliga morgontimmar framför radion.