Nytt prognosverktyg på VOACAP On-line

VOACAP On-Line introducerar ett nytt och snabbt prognosverktyg för förbindelser på kortvåg. Man placerar ut sändare och mottagare på en karta genom att dra och klicka punktmarkering och på någon sekund presenteras en radiopogrognos i form av en “klocka” direkt i webbläsaren.

Verktyget är mycket enkelt att använda och det enda som behövs är att du använder en uppdaterad webbläsare som klarar grafikstandarden SVG. De senaste versionerna av t.ex. Internet Explorer, Firefox och Chrome fungerar. Detaljerad information och instruktioner om den nya tjänsten finns på The Official VOACAP Blog.

Gänget bakom VOACAP on-line med Jari OH6BG har återigen gjort ett mycket snyggt jobb som de generöst delar med sig av. På VOACAP on-line finns även andra varianter för att skapa radioprognoser för kortvåg.