ES Open HF Championship på påskafton

Varför inte starta påsken med att köra ES Open HF Championship. Det är våra vänner i Estland som bjuder in till en trevlig liten test på påskaftons morgon. 

Testen går både på SSB och CW 0500 – 0859 UTC. Reglerna är enkla: Testen består av 4 lika långa en-timmars perioder. I varje period kan du åter köra samma station igen, men bara en gång per band oberoende av mode. Alltså kan en och samma station köras 8 gånger totalt under testen. Stationer utanför Estland kan endast köra ES-stationer och de estländska region-prefixen är multipliers (0 till 9). Multipliers räknas både per band och mode. Om man kör single-mode, CW eller SSB, kan man max köra 20 multipliers och kör man Mixed (både CW och SSB) kan man max köra 40 multipliers. CW-QSO ger 2 poäng och SSB 1 poäng. Testmeddelande är RST + QSO-serienummer. Läs mer i de fullständiga reglerna! (PDF)

OBS! Varje ny timma i testen, börjar en ny period och det är viktigt att ditt loggprogram klarar av att köra dubbletter. På ERAU:s hemsida finns tips hur man gör i ett antal populära loggprogram. För att delta i SSA HF Contest Cup så rekomenderar vi att loggen delas upp i de olika perioderna. Välj testnamnen: ES-OPEN-1, ES-OPEN-2, ES-OPEN-3, ES-OPEN-4 i Cabrillo-filen som kommer det att fungera när du laddar upp loggen i HF-cupen.

Specialpris från ERAU utgår till de internationella vinnarna och varje vinnare per land får diplom. Det finns också en speciell trofé för LP-kategorin.

Läs mer om regler och tidigare resultat på ERAU:s webbplats: www.erau.ee.