ARRL DX CONTEST CW

Den 16-17 februari körs ARRL Dx Contest på CW. Tar man sig en titt på listan över svenska rekord så finns det några rekord på de låga banden som kanske är dags att försöka slå? Med få solfläckar och en lugn sol finns chansen till bra konditioner på de låga banden. Prognosen gällande solaktiviteten ser lovande ut: Både lördag och söndag har A-index=5 och K-index=2 enligt Space Weather Outlook.

Med tanke på den debatt om chat-rooms etc. som uppstod efter CQ160 så är det säkrast att låta bli att använda sådana. ARRL har gått ut och varit mycket tydliga på den punkten och hänvisar till paragraf 3.10 i reglerna:

“The use of non-Amateur Radio means of communication (for example, Internet or telephone) to solicit a contact (or contacts) during the contest period is not permitted”