SSA MT- SK5AA dominerar första kvartalet

På söndag är det åter dags för SSA Månadstest. Det strömmar till allt fler deltagare och förra månadens SSB-del blev ett nytt rekord med 88 deltagare i SSB-delen. I CW-delen blev det något färre. Förra månaden var också slutet för första kvartalet och topplistorna för både CW och SSB visar att det är mycket jämnt i toppen. I CW-delen leder SM5ACQ Donald före SM1TDE Eric, tätt följd av fjolårsegraren SM2KAL Michael. På SSB ligger SA6AOA Pierre i topp före SK6AW (SM6YOU) Rickard och på tredje plats hittar vi SM5ACQ Donald. I klubbtävlingen ligger SK5AA Västerås Radioklubb i ledningen i CW-delen på betryggande avstånd från SK7AX SVARK och SK6AW Hisingens Radioklub. På SSB är det betydligt jämnare och där jagar Hisingens Radioklubb bara några fåtal poäng efter Västerås Radioklubb.

I QRP-klasserna finns det några tapra själar som kämpar. SM5EFX Anders leder CW-delen och kanske är det hans SoftRock Transceiver (se bilden) som är det hemliga vapnet? Med klickbar bredbandsdisplay så blir det svårt att undkomma Anders ögon. På SSB har SM7ABL Arne tagit hem alla deltävlingarna.

Totalt har det i år varit 121 stationer QRV på SSB! Så det ligger inte långt bort att det skall kunna bli 100 deltagare i en deltävling! På CW är aktiviteten sämre med 62 deltagare under året.