Ladda upp inför CQ WW CW Contest

Det börjar dra ihop sig inför CQWW CW Contest  som går helgen 29-30 november. En del ligger i hårdträning och andra har redan åkt i väg till exotiska platser för att vara med på årets häftigaste radiokalas på CW! Även de mest skickliga operatörerna i världen tränar regelbundet för att vara i toppform. Som man kan ana så handlar det inte så mycket om fysisk träning utan mer att träna upp sin förmåga att ta emot CW i olika situationer, känna igen anropssignaler, träna upp sin simultankapacitet för att bättre klara av att köra SO2R.  På reflektorn CQ-Contest finns det en tråd i ämnet “How do you get better” startad av Randy K5ZD.  Massor intressanta tips finns att läsa i de efterföljande kommentarerna.  Givetvis finns MorseRunner och RufzXP med som givna träningsredskap, men även andra tips om mental träning från t.ex. CT1BOH. För den som vill öva lite mer praktiskt finns LZ Contest att tillgå, nu helgen före CQWW, ett bra tillfälle att testa antenner och olika tekniker i t.ex. Search & Pounce.

One thought on “Ladda upp inför CQ WW CW Contest

Comments are closed.