Tester vecka 07

‘What’s your Power?’  Har du kalibrerat effektmetern inför ARRL International DX Contest, där man sänder sin sändareffekt som testmeddelande?
Nåja, det är nog  inte så märkvärdigt, utan de flesta som kör LP brukar köra med 100 och i QRO-klassen blir det KW som istället för 1000. Kör man QRP så räcker fem prickar. För den som vill testa lite CW-test kan passa på redan på torsdag då RSGB 80 m Club Championship går. Det är fritt fram för oss utanför Storbritannien att delta. Med PSK, som man möjligen kan kalla ett mellanting mellan RTTY och CW, kan man deltai Russian WW PSK Contest som startar redan på fredag kväll. Original-reglerna är på ryska. Men man kan med lite hjälp läsa den datorgjorda översättningen av reglerna.

I SSA HF Contest Cup ser vi att Janne SM5DJZ satsar hårt och ligger i topp! Janne har optimerat sin insats genom att välja “rätt effektklass i rätt test”.  Och att QRP funkar bevisar SM6EQO som ligger på andra plats just nu. Det är väldigt kul att höra så många svenska signaler QRV i alla möjliga och omöjliga tester. Det kommer synas i alla resutlatlistor framöver! Fantastiskt kul!

2 thoughts on “Tester vecka 07

  1. Nu börjar tävlingsinstinkten sakta vakna. Jag körde några kontakter i RSGB 80m Club Championship, något som jag säkert inte gjort om det inte hade varit för HF-cupen.

    Kul att köra 80m-test en vanlig vardagkväll.

Comments are closed.