Sverige fick stryk igen

Resultaten från 2010 års upplaga av NRAU Baltic Contest talar sitt tydliga språk, Sverige åkte på stryk i landskampen igen!

Konditionerna brukar inte vara nådiga i CW-delen trots att testen flyttats. I år var det dock en aningens bättre i varje fall för oss på östra sidan. Dock känns det ju lite märkligt att man skall behöva kämpa för att höra signalerna mellan SM5 och SM4. Här har stationerna österut en klar fördel av att de får bättre kortskip nästan en timma tidigare än oss. Men i ett avseende måste vi sträcka på oss! För vi lyckades i alla fall mobilisera flest antal deltagare, både på CW och SSB, mycket tack vare SSA HF Contest Cup!
Läs mer om resultaten på SM3CER:s contest-sajt!

Så vad behöver vi göra för att vi skall åstadkomma ett bättre resultat i landskampen?
Skriv och tyck till genom att lämna en kommentar här nedanför!

One thought on “Sverige fick stryk igen

  1. Det hela är inte så komplicerat som det kan tyckas. Vi ligger i topp vad gäller deltagarantal i både CW- och SSB-delen, men reglerna för denna landskamp baseras ju som bekant på de 10 bästa resultaten per land. Enbart länder som Norge och Danmark misslyckas med att nå upp till 10 loggar… OZ och LA har ett större problem än SM. Vi behöver som vanligt enbart köra MER och EFFEKTIVARE för att nå målet. Genomsnittspoängen för vinnande Lettland var 26000 på CW och 35000 på SSB. Högsta svenska poäng i CW-delen var 22000, Alltså klart under letternas genomsnitt. I SSB-delen såg det litet bättre ut med 38000 poäng för en av de svenska deltagarna. Nästa svenska placering hamnade dock på 27000, alltså långt under letternas genomsnitt.

    Det finns geografiska fördelar om man befinner sig i Baltikum, men jag är övertygad om att SM skulle kunna ligga på medaljplats om bara antalet poäng per deltagare ökas. Det som krävs är bättre marknadsföring, bättre satsning och mindre jantelag!

Comments are closed.