Tester vecka 20

Förra veckan blev hektisk med både Spansk Kungatest och tre SSA-tester. Om det blir lugnare den här veckan, återstår att se. Kanske någon väljer att ligga lågt och istället köra järnet i nästa veckas WPX-test?

På torsdag är det åter dags för RSGB 80 m Championship, denna gång på CW och på lördag får de som gillar PSK sitt lystmäte i EU PSK DX Contest. De som hellre kör CW och SSB kan prova på att vara med i ur-premiären för UN DX Contest. Läs mer på hemsidan för Kazakhstan Federation of Radiosport and Radioamateur. Natten mellan lördag och söndag bjuder våra Baltiska vänner in till Baltic Contest, som är  en trevlig test på CW och SSB, där det dessutom finns en fin plakett att vinna. EU1UN som vann förra året, körde över 400 QSO. Ett 20-tal svenskar var med 2009 och i år förväntar sig Balterna att vi blir ännu fler. Ryktet om SSA HF Contest Cup har spridit sig. Testen blir en bra uppvärmning inför CQ WPX CW nästa helg. Läs mer på hemsidan för Baltic Contest.

One thought on “Tester vecka 20

  1. Härligt. Planerar att deltaga som 7S6W från Vinga om det inte står för många tomma burkar på bordet vid den tiden. 2005 gick det ganska bra från Koster (8S6KOS) trots att det inte blev full tid. Vi räknar med att få upp en fullsize-vertikal och rikligt med radialer. Vi får väl se om det går att få till lite höga strålningsvinklar med den också.

Comments are closed.