Tester vecka 33

I SARTG WW RTTY Contest som går i helgen kommer ett multinationellt gäng aktivera Market Reef  med anropssignalen OJØSARTG.


Bland operatörerna hittar vi  OH2BP, OH9GIT, SM4RGD, SM5FUG, SM7BHM och  YL7A. SARTG firar i år den 40:e SARTG-testen, Grattis! Testen är uppdelad på tre åttatimmarspass, så det finns gott om möjlighet till vila och andra aktiviteter. Läs mer på SARTG:s hemsida www.sartg.com

I helgen går också RDA-contest som börjar 0800 UTC på lördagen och avslutas 24 timmar senare. Testen körs på både CW och SSB och går ut på att jaga ryska distrikt RDA. Endast QSO med ryssar räknas.  Cluster är tillåtet och återigen rekommenderas att ansluta logprogrammet till  telnet.reversebeacon.net port 7000 istället för det vanliga DxClustret ifall man enbart är intresserad av CW.

Förutom SARTG-testen blir det höstomgången i SSA Portabeltest. Kom ihåg att portabeltesten ger dubbla poängen i HF-cupen och att även klubbstationer kan tillgodoräkna sig effektmultipliers för QRP och LP.

Det blir fullt upp med andra ord för den som vill plocka fina poäng i HF-cupen!