Tester vecka 34

Det blir inte alltid som man tänkt sig! Det var verkligen synd om RTTY-gänget som fick stanna kvar på OH0 på grund av att svårigheter med landstigningen på OJ0 Märket. Den bästa landstigningsplatsen är på öns norra sida, men om det blåser eller är stark sjöhävning kan båten slås sönder mot klipporna. Märket har ju ingen hamn eller kaj att lägga till vid. Se bilden från OJ0SM QSL! Hoppas det blir ett nytt försök nästa gång.

Förra veckans RDA-test verkar har lockat många svenskar och det var hög aktivitet från Ryssland. Den här veckans “höjdpunkt” är YO DX HF Contest på CW och SSB. Förra året deltog ca 15 stationer från Sverige  och den som körde flest QSO var SE6Y med 400 QSO. En gissning är att antalet svenskar kommer mer än fördubblas denna gång och att bäste svensk kommer att ligga närmare 1000 QSO. Testen är WW-test med fokus på YO. Läs mer i reglerna. Vill man hellre köra RTTY så är förstås SCC RTTY Championship det givna valet!

Under veckan kan man köra både högt och lågt. På tisdag är det 50 MHz Open Cumultative Contest och på onsdag är RSGB 80 m Club Sprint på SSB.