SA8C QRV i SAC

Det unika callet SA8C kommer att vara igång under SAC-testen. Förs ut att aktivera SA8C är SK7DX som gör en stor satsning i Multi-Multi klassen.

Några från gänget på SK7DX justerar en RX-loop inför CQ160 i vintras.

För icke-skandinavier är ‘call areas’ multipliers i SAC. Mig veterligen har aldrig siffran 8 aktiverats tidigare i SAC så det kommer säkert bli en extra krydda för gänget på SK7DX.  Operatörer blir SM0GNS SM5HJZ SM7BCX SM7GIB SM7JNT och SM7TGA. Mats SM7GIB berättar att man satsat på att förbättra antennparken rejält i år. Så det finns stora förutsättningar till ett bra resultat.

Beslutet att börja använda SA8C togs av SSA:s styrelse under ett extra sammanträde i helgen.  Anropssignalen lånas ut av SSA till en hårt satsande Multi-Multi-station. Först ut är SK7DX i SAC CW. Vi återkommer om hur det blir i SSB-delen.